PUBLIKATION: Känslan av att leran ligger fast

Inför utställningen i Trelleborg hösten 2018 producerades en dokumentation och utvärdering av projektet Känslan av att leran ligger fast/ I rely on the clay being solid.

Publikationen (60 sidor) riktar sig till den som är nyfiken och intresserad, oavsett förkunskap eller egen erfarenhet av skapande arbete. Medverkande: Kristina Möster Nilsson, Terese Mörnvik, Henrik Meierkord, Matts Persson, Annika Wik, Johanna Rosenqvist, Agnieszka Knap. Formgivning: Ingrid Bärndal

Ur innehållet: Hur uppstod tanken på att göra en film om att gräva upp lera – vad är lera och vilken historia finns gömd i gammalt tegel? Vad representerar konsthantverkarens djupa erfarenhet av materialitet idag och dess innebörd i ett utvidgat perspektiv? Hur ingår och möts två helt skilda konstnärliga discipliner i ett och samma verk, och hur fungerade slutligen mötet mellan keramik och film i utställningsrummet, i mötet med publiken?

Projektet har realiserats med stöd av Konstnärsnämndens projektbidrag, samproduktion med Film i Skåne, teknikstöd från Boost Hbg, samt bidrag från Längmanska kulturfonden och Estrid Ericsons stiftelse.